در اینجا میخواهیم به مطرح کردن این ایده بپردازیم که هر استاد باید حداقل دو وبسایت داشته باشد!
بله. دو تا. برایتان عجیب است؟ بسیار شگفتآور است که بیشتر اساتید حتی یک وبسایت هم ندارند. البته شاید یک صفحه در سایت مدرسه یا دانشگاه مورد نظر به آنها اختصاص داده شده باشد که البته معمولاً ناقص یا به روز نشده است.
ما در عنوان این مقاله ادعا کردهایم که هر استاد باید دو وبسایت داشته باشد و در ادامه میخواهیم دلایل خودمان را با شما درمیان بگذاریم و درباره ماهیت هرکدام از این وبسایتها توضیحاتی بدهیم.
وبسایت اول:
اولین وبسایت باید متعلق به دانشجوها و خانوادههایشان باشد که ما آن را وبسایت کلاسی مینامیم. در این سایت اطلاعات مختصری از شما و انتظاراتتان از کلاسهایتان ارائه میشود. یادآورهایی درباره رویدادها یا اطلاعیههای مربوط به امتحان و اطلاعات تماس شما باشد. اگر دوست داشته باشید، عکسهایی از خودتان را در آن قرار بدهید. همچنین باید به طور مرتب درباره تکالیف و وظایف دانشجویان به روز شود.
توجه: اگر برای داشتن وبسایت بهانه میآورید که فرصت کافی برای مدیریت آن را ندارید؛ لازم است به شما بگویم که من هم همینطور! به عنوان یک استاد درک میکنم که آمادگی برای تدریس روز بعد و قرار ملاقاتهای کاری تمامی وقت اساتید را اشغال میکند اما من برای این امر راه حلی پیدا کردهام. تنها کاری که شما باید انجام بدهید این است که یک دانش آموز را موظف کنید تا برخی از مطالب از قبیل تکالیف را به صورت روزانه به روز کند و در حقیقت تمام کاری که باید انجام بدهید، همین است.
وبسایت دوم:
حالا اگر برای برای داشتن یک وبسایت قانع شده باشید، وقت آن رسیده که درباره وبسایت دوم برایتان صحبت کنم.
وبسایت دوم میتواند نمایش دهنده افکار، نظرات، دانش یا اهداف شما باشد که ما آن را وبسایت شخصی مینامیم. همه ما اساتید بسیاری را میشناسیم که تجربه فوقالعادهای در حرفه تدریس دارند و شرح دادن نقطه نظراتشان درباره تجربهها میتواند برای همه افراد مؤثر باشد. همینطور افرادی وجود دارند که درباره مسائل اساسی ایدههایی دارند که میتوانند به جامعه کمک کنند. این افراد توانایی ایجاد تغییر در محیط زندگی خود را دارند؛ اما از آنجایی که مخاطبانشان فقط به دوستان نزدیک و آشنایان محدود میشود، در ایجاد تغییری که مد نظرشان هست، شکست میخورند.
امروزه اینترنت به درگاهی تبدیل شده است که از طریق آن میتوانید یک سکوی پرتاب برای خودتان فراهم کنید تا میلیونها انسان پیغام شما را ببینند. بسیاری از اساتید و معلمان تجربههای مدون خود را در زمینه تدریس در طی چندین سال از طریق وبسایت با اساتید دیگر به اشتراک گذاشتهاند تا دیگران مجبور نباشند این تجربیات را از راههای سختتر و با هزینههای بیشتر به دست بیاورند. این کار سبب شده است که اساتید دیگر شرایط بهتری را برای دانشجویان فراهم کنند که در نتیجه این امر سبب میشود جهان به جای بهتری تبدیل شود. در نهایت همه این مطالب را بیان کردیم تا به این نتیجه دست پیدا کنیم که:
هر استاد حداقل به دو وبسایت نیاز دارد یکی برای کلاسش ویکی برای جهان
اما بسیاری از اساتید این کار را انجام نمیدهند؛ نه به این خاطر که تمایل به چنین کاری ندارند بلکه به این دلیل که نمیدانند یک وبسایت و این شیوه از انتقال مطلب و تأثیر آن به اثرات شگفتانگیزی به همراه دارد. آنها نمیدانند چطور یک وبسایت بسازند و البته بیشتر آنها فکر میکنند که طراحی یک سایت هزینه بسیاری دارد و با بودجهای که دارند این امر فراتر از خواستههایشان است. اما برخی تیمهای طراحی سایت مانند سایت اساتید ایران تلاش کردهاند تا هزینههای طراحی سایت را کاهش بدهند و به اساتید در محقق کردن خواستههایشان کمک کنند.