در دنیای اینترنت، وبسایتهای آموزشی بسیاری وجود دارد که به موضوعات مختلفی میپردازند و گزینههای یادگیری رایگان را برای دانشآموزان در سطوح مختلف ارائه میدهند. ما در این مقاله قصد داریم ده سایت برتر آموزشی رایگان جهان را به شما معرفی کنیم.
هر شخصی در تلاش است که با به دست آوردن مهارت و تحصیلات بیشتر به رؤیاهایش تحقق بخشد. اگرچه مؤسسات آموزشی برای این کار ساخته شدهاند؛ اما اغلب آنها به دلیل بالا بودن هزینههای آموزش از لیست خواستههای دانشجویان حذف میشوند. مسائل مالی یکی از مؤثرترین عواملی است که معمولاً سبب میشود دانشآموزان تحصیلات خود را ناتمام بگذارند و وارد بازار کارهای یدی شوند. اگرچه در نهایت بسیاری از این افراد دستمزد خودشان را برای ادامه تحصیل پسانداز میکنند.
اما سوال اینجاست که آیا در عصر اینترنت، جایز است که بدینگونه برای رسیدن به خواستههایمان زحمت بکشیم یا تحقق آرزوها را به تعویق بیندازیم؟
پیوستن به کلاسهای آنلاین یکی از راهکارهایی است که میتواند با هزینههای اندک، تشنگی علاقمندان به علماندوزی را سیراب کند. بزرگترین مزیت کلاسهای مجازی، این است که در حالی که قیمتهای مناسبی دارند، به راحتی برای کسانی که مشغول به کار هستند قابل دسترسی است. وبسایتهایی وجود دارند که دورههای آنلاین رایگان را ارائه میدهند یا مطالب مهیج برای دانشآموزان دارند تا به مهارتها و دانش آنها بیفزایند. روند آموزش با محتوای ارائه شده در این سایتها از قبیل پادکستها، فیلمها، نکات، یادداشتها و … تسهیل میشود. همچنین تستهای ارزیابی دورهای به دانشجویان کمک شایانی مینماید. در حقیقت، در سایتهای آموزشی باید جریانی آزاد از انتقال دانش شکل بگیرد که هم برای دانشآموزان و هم برای معلمان هم مفید باشد.
در ادامه تصمیم داریم ۱۰ سایت آموزشی برتر را که واجد این شرط هستند؛ به شما معرفی کنیم.
۱-edx.org
این وبسایت توسط توسط دانشگاه هاروارد و MIT در سال ۲۰۱۲ تأسیس شد و تاکنون یکی از پرطرفدارترین سایتها در میان دانشجویان است. این سایت یکی از بزرگترین ارائهدهندگان دروس آنلاین است که از طریق آموزگاران بهترین دانشگاهها و مؤسسات جهان به ارائه دورههایی با کیفیت بالا میپردازد و از میان ۹۰ سایت دانشگاهی صاحب بالاترین رتبهبندی جهانی شده است.
۲- academicearth.org
این وبسایت مجموعهای از تمامی دروس دانشگاهی (از مطالعات سنتی تا معاصر) را برای دانشجویان ارائه میدهد. رشتههای آنلاین از حسابداری و اقتصاد مهندسی گرفته تا موضوعات جالبی مانند روانشناسی رفتاری از مواردی هستند که در این سایت عرضه میشود. نقطه قوت این سایت همکاری آنها با تعدادی از دانشکدههای مشهور مانند دانشگاه آکسفورد، مؤسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه استنفورد و بسیاری دیگر از دانشگاههای معتبر جهان است. این سایت با توجه به سطح علاقه و دانش دانشجویان، پورتالی از فیلم و پادکست درباره تمام موضوعات مورد نظر دارد.
۳-archive.org
در این سایت میتوانید از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را پیدا کنید. آرشیو، یک وبسایت معتبر است که مطالب بکری را از وبسایتهای بزرگ مختلف ذخیره میکند. به عنوان مثال، کتابخانههای آمریکایی شامل مجموعهای از کتاب رایگانند که این سایت از آنها بهره میگیرد. به علاوه اینکه به طور مستقیم با وبسایت کتابخانههای دانشگاهها نیز ارتباط دارد. این سایت یکی از بهترین وبسایتها برای دسترسی به دانش رایگان است. برای استفاده از این سایت به اجازه ورود نیاز ندارید، اما هیچ گواهینامهای برای یادگیری نیز صادر نمیکند.
۴- bigthink.com
این سایت بیش از ۲۰۰۰ بازدید کننده دارد و رتبه خوبی درمیان دوستداران دانش به دست آورده است. کارشناسان این سایت مقالهها را برای دانشجویان تدوین میکنند یا آموزشهایی را برای آنها ضبط میکنند سپس محتواها توسط تیم تحریریه وبسایت، برای ارائه به مخاطبان بهینه و در سایت ثبت میشوند. از آنجایی که نظرات مختلفی در مورد یک موضوع ارائه می شود؛ این سایت دانشآموزان کمک میکند که اندیشه خود را درباره مسائلی که در ذهن دارد پرورش بدهد.
۵- courser.org
لحظهای که یک دانشجو این وبسایت را باز میکند، با تعدادی دستهبندی درباره دورههای موجود مواجه میشود. کار کردن با این سایت برای مخاطب بسیار آسان است و دانشآموزان میتوانند دانشگاههای بزرگ و مدارک الکترونیکی بسیاری را در آن پیدا کنند. در کنار این دورهها تعداد زیادی از سخنرانیهای ویدئویی ضبط شده،تکالیف، تمرینهای استاندارد و انجمنهای گفتگوی اجتماعی نیز وجود دارد. هنگامی که یک دوره را کامل میکنید، یک گواهینامه الکترونیکی دریافت خواهید کرد که وبسایت آن را تضمین میکند.
۶- brightstorm.com
دانشآموزان و معلمان مقطع دبیرستان میتوانند از این سایت به عنوان مرجع استفاده کنند. مطالب این سایت تلاش میکند مشکلات یادگیری دانشآموزان را کاهش بدهد. درباره ما این سایت بیان میکند: «مأموریت ما در Brightstorm ایجاد بهترین مکان برای یادگیری در جهان است. ما بر این باوریم که یادگیری عالی با آموزش عالی آغاز میشود. بنابراین، ما بهترین معلمها را پیدا میکنیم، آنها را آموزش میدهیم و راههای یادگیری را در ویدیوها به کار میبندیم.»
۷- cosmolearning.com
برخلاف وبسایتهای دیگر، این پورتال، اطلاعات را به دانشآموزان به عنوان مهارت مبتنی بر دانش ارائه میدهد. دانشآموزان میتوانند در یکی از ۵۸ رشته ارائه شده ثبت نام کنند. این وبسایت با سه گزینه اصلی؛ شامل موارد آموزشی، دورهها و مستندات شکل گرفته است و موضوعات به دو قسمت فوق برنامه درسی و تحصیلی تقسیم شده است.
۸- thefutureschannel.com
این سایت تنها یک پورتال آنلاین نیست، بلکه کانالی آموزشی برای یادگیرندگان است و بر خلاف سایر وبسایتها، فقط اطلاعاتی را مورد توجه قرار میدهد که مشکلات اکثر دانشجویان است. به عنوان مثال؛ به طور کلی، دانشآموزان در جبر مشکل دارند؛ بنابراین آنها بخش خاصی برای همین ایجاد کردهاند.
۹- howcast.com
این وبسایت یکپارچه، شامل همه موضوعات میشود که هیچ کدام از پورتالهای بالا این امکان را ندارند. کلمه کلیدی مشترک در این پورتال «چگونه» میباشد که ذات شناختی مسائل را دنبال میکند.
۱۰-khanacademy.org
«خان آکادمی» یک مربی آنلاین است. دانشآموزانی که نمیتوانند از امکانانت یک مربی برخوردار شوند؛ میتوانند به این وبسایت مراجعه کنند. این امر به دانشجویان اجازه میدهد تا به راحتی بتوانند به سرعت یادگیری خود بیفزایند و در بخش داشبورد شخصی، سنجش و گزارش پیشرفت ارائه میشود.
این سایت شامل همه موضوعات سنتی مدرسه مانند ریاضی، علم، برنامهنویسی، کامپیوتر، تاریخ، تاریخ هنر، اقتصاد و غیره است و به ۳۶ زبان ارائه میشود. آنها برای ارتقاء محتوا، با ناسا، موزه هنر مدرن، آکادمی علوم کالیفرنیا و MIT همکاری میکنند.